Breed reisaanbodKosteloos donerenFAQ
Volg ons op:

Buitenfonds / Staatsbosbeheer

Het Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die geld werft voor projecten in de natuur van Staatsbosbeheer. Hiermee kan Staatsbosbeheer waardevolle projecten realiseren, zoals kinderen naar buiten brengen, het conserveren en toegankelijk maken van cultuurhistorische schatten, spannende manieren om natuur te beleven en het maatschappelijke werk van de boswachter mogelijk te maken.

Projecten waarvoor geen financiering meer beschikbaar is. Het Buitenfonds wil met bedrijven en particulieren samenwerken om groene wensen voor huidige en toekomstige generaties te realiseren.
 
Waarom een Buitenfonds?
Staatsbosbeheer maakt gebruik van de SNL regeling (Subsidies Natuur en Landschap). Deze regeling voorziet in financiering van natuurbeheer en basisvoorzieningen voor recreatie (wandelen en fietsen). Alle andere waardevolle projecten en activiteiten zoals educatie, het toegankelijk houden van monumenten e.d. zijn alleen mogelijk met behulp van bijdragen van additionele subsidies, fondsen en stichtingen, donateurs en sponsoren.
 
Waar staat het Buitenfonds voor?
De stichting ondersteunt het maatschappelijk belang van Staatsbosbeheer door projecten financieel (in geld of natura) te steunen die de natuur beschermen en beleefbaar maken. Voor nu en in de toekomst. De projecten worden geëtaleerd in 6 werelden: Ecologische footprint, Nieuwe Wildernis, Culturele Schatten, Kinderen, Boswachter en Beleving.
 
Waarom 6 werelden?
Deze werelden staan voor de grote variatie aan projecten. Ze spreken daarmee een breed publiek aan en nodigen uit om je mee te verbinden.

WAAROM VIA TRAVELWISH BOEKEN

  • BREED REISAANBOD

    Boek je vakantie via TravelWish op de website van vele reisorganisaties, airlines en hotels. Van een weekendje weg tot een verre bestemming.

  • GOEDE DOELEN

    Bij elke boeking doneer je zonder extra kosten aan reis- en recreatief gerelateerde projecten en goede doelen naar keuze.

  • GRATIS STAATSLOT

    Per boeking ontvang je een gratis 1/5de staatslot. Zo maak je kans op de jackpot en je ultieme TravelWish te winnen.

 
ZOEK JE VAKANTIE