Breed reisaanbodKosteloos donerenFAQ
Volg ons op:

Het vergeten kind

Laat een ding duidelijk zijn: Het Vergeten Kind is hard nodig. In Nederland krijgen namelijk 60.000 kinderen niet de kans om kind te zijn. Het gaat om een groeiende groep kwetsbare kinderen en jongeren met schrijnende achtergronden. Hun ouders kunnen niet voor ze zorgen, ze groeien op in een gezin met grote schulden, ze moeten voor hun zieke of verslaafde ouders zorgen of worden uitgesloten en gepest omdat ze moeilijk contact maken vanwege een achterstand of stoornis. Deze kinderen zitten vast in een net van problemen, zorgen en negatieve ervaringen. Ze kunnen zich niet ontwikkelen. Komen niet verder.

Het Vergeten Kind wil dit niet accepteren en laat zien dat het ook anders kan. Door ze uit de vicieuze cirkel te halen en in hun kracht te zetten. Door ze te overspoelen met positieve aandacht, gezelligheid en fijne herinneringen. Heppie geeft ze een steuntje in de rug. Zodat ze weer verder durven kijken en de toekomst met nieuwe moed tegemoet gaan. Een positieve nieuwe start. Een tweede jeugd. Geef een kind een tweede jeugd.
 
Het Het Vergeten Kind-effect
Uit de vele reacties van zowel kinderen als ouders en hulpverleners blijkt dat de effecten van de Het Vergeten Kind-vakanties en weekenden groot zijn:
- Ze voelen zich minder eenzaam en geïsoleerd
- Kinderen leren dat ze er wél bij horen
- Het zelfvertrouwen groeit
- Ze leren vrienden maken
- De positieve ervaringen werken door in de omgeving van het kind

Het Vergeten Kind gelooft dat het bieden van positieve ervaringen en het aanleren van sociale vaardigheden pro-actief werkt in het voorkomen van maatschappelijke problemen op latere leeftijd.

WAAROM VIA TRAVELWISH BOEKEN

  • BREED REISAANBOD

    Boek je vakantie via TravelWish op de website van vele reisorganisaties, airlines en hotels. Van een weekendje weg tot een verre bestemming.

  • GOEDE DOELEN

    Bij elke boeking doneer je zonder extra kosten aan reis- en recreatief gerelateerde projecten en goede doelen naar keuze.

  • GRATIS STAATSLOT

    Per boeking ontvang je een gratis 1/5de staatslot. Zo maak je kans op de jackpot en je ultieme TravelWish te winnen.

 
ZOEK JE VAKANTIE