Breed reisaanbodKosteloos donerenFAQ
Volg ons op:

Zeilstichting Aeolus

Zeilstichting Aeolus is een organisatie die zeilkampen organiseert voor jongeren die om medische, sociale, psychische of andere redenen niet op vakantie kunnen gaan. Aeolus is in 1981 opgericht door een aantal studenten die de zeilsport onder jongeren wilde promoten. In 1987 is de huidige doelstelling geformuleerd. Sindsdien richt Aeolus haar activiteiten op jongeren die normaal gesproken niet de mogelijkheid hebben om op zeilvakantie te gaan.

Aeolus bestaat volledig uit vrijwilligers. De meeste van de ongeveer 70 vrijwilligers zijn tussen de 18 en de 30 jaar oud en zijn studenten of starters op de arbeidsmarkt. Ze wonen verspreid door Nederland, met name in studentensteden als Groningen, Utrecht, Amsterdam en Nijmegen. De vrijwilligers zijn op verschillende manieren actief. De meeste vrijwilligers gaan in de zomer als zeiler of koker mee op kamp. Daarnaast houdt een actieve groep van ca. 25/30 mensen het hele jaar door de stichting draaiend. Naast het bestuur zijn er verschillende commissies die zich bijvoorbeeld bezighouden met het werven van fondsen, het maken van een kampplanning en het werven en opleiden van nieuwe vrijwilligers.
 
Zeilen met Aeolus
Op kamp gaan met Aeolus betekent vijf dagen zeilen op de Friese meren, kamperen in de buitenlucht, spellen doen, lekker en goed eten en liedjes zingen rond het kampvuur. Op kamp met Aeolus is echter meer dan alleen een vakantie. Het leren zeilen is geen doel op zich, maar een middel om jongeren uit hun gewone omgeving te halen, hun dagelijkse zorgen te doen vergeten en ze meer zelfvertrouwen te geven. Daarnaast ontstaat er in vijf dagen tijd vaak een positieve groepsdynamiek, omdat de jongeren bij het zeilen en kamperen op elkaar zijn aangewezen en vaak nieuwe kwaliteiten in zichzelf en anderen ontdekken.

Keer op keer zien we onwillige pubers in een week tijd veranderen in leuke enthousiaste jongeren.

WAAROM VIA TRAVELWISH BOEKEN

  • BREED REISAANBOD

    Boek je vakantie via TravelWish op de website van vele reisorganisaties, airlines en hotels. Van een weekendje weg tot een verre bestemming.

  • GOEDE DOELEN

    Bij elke boeking doneer je zonder extra kosten aan reis- en recreatief gerelateerde projecten en goede doelen naar keuze.

  • GRATIS STAATSLOT

    Per boeking ontvang je een gratis 1/5de staatslot. Zo maak je kans op de jackpot en je ultieme TravelWish te winnen.

 
ZOEK JE VAKANTIE